AKTIVITETER

Bolonkaen er en allsidig hund. Først og fremst er den en familiehund som er med flokken sin overalt. Den elsker å være med, om det er på fjellet, på sjøen, i hagen, på tur eller i parken. Liten og kompakt som den er, er det lett å ta den med på trikken, i bilen, på flyet eller på toget.

Fylkeskontakter har som en av sine oppgaver å prøve å tilrettelegge for BOLONKATREFF på ulike steder i Norge. Det trenger ikke være så stort, en felles tur, sosialt treff med litt pelsstell. En flott arena der en kan lære av hverandre og hundene kan hilse på andre og leke litt. Kanskje du finner et treff nær der du bor?

ORGANISERTE AKTIVITETER skjer ofte gjennom brukshundklubber, hundeskoler eller frivillige organisasjoner som arrangerer treninger og kurs. Det er mye en kan delta på med bolonka. Bolonkaen er kontaktsøkende, lettlært og lærevillig, no som gjør at den kan gjøre det bra både i aktiviteter som agility og rally lydighet. Men visste du at det er bolonkaer som har prøvd seg både på barn hunting, som besøkshund og på jakt? Om du ble nysgjerrig vil vi etter hvert presentere bolonkaer som driver organisert aktivitet her på sidene våre.

Mange bolonkaeiere deltar på UTSTILLING med sine hunder. NMHK arrangerer mange utstillinger hvert år, høydepunktet er rasespesialen som finner sted årlig rundt jonsok, de siste årene på Maura. Her ligger alt til rette for gode opplevelser, både under utstillingen med litt ekstra premier og fellesskap ved ringen – men også på ettermiddag og kveld med felles grilling og aktiviteter.

Bolonkaer som har vunnet mye på utstilling kan du finne igjen på Mestvinnerlista, en årlig oversikt over mestvinnende bolonkaer under NMHK.

Utstilling kan også være flott å oppsøke for deg som ønsker deg bolonka eller bare vil møte rasen. Ved ringen finner du bolonkaeiere som sikkert gjerne forteller deg noe om rasen og viser frem sine hunder. Det kan være lurt å vente til rasen er ferdig i ringen før en tar kontakt – det er mye pelsstell før en skal i ilden og sikkert litt nerver ute og går også…