BOLONKA PÅ AGILITYTRENING

Vi sier ofte at bolonkaen er en allsidig hund. Her får dere møte Jenny som trener agility. Jenny (Urtehagens Sound Of Music Jenny) ble to år i mars i år og har trent agility sammen med matmor Anja et års tid. De begynte med agility fordi Jenny var ei veldig forsiktig frøken som burde få opp selvtilliten sin.

I agilitybanen er det satt opp hinder som hunden skal passere i rett rekkefølge, med færrest mulig feil og på kortest mulig tid. Eksempel på hinder er høydehopp, mur, balansebom, vippe, møne, slalåm og tunnel. Hundefører bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må følge for å lykkes.

Det er et godt, etablert agilitymiljø der de bor og slik fant Jenny og Anja en felles hobby. De har deltatt i kurs i regi av Arendal Omega hundeklubb og har planer om nytt kurs etter jul. Akkurat nå trener de ganske variabelt i både i egenregi og sammen med andre, i skogen, på toppturer, på agilitybanen, ja til og med hjemme i stua.

Jenny har ennå ikke deltatt i konkurranse, men det er heller ikke det viktigste. Hun koser seg på trening sammen med Anja og selvtillit vokser i takt med mestring av nye element. Og hvem vet? Kanskje hopper de i det og melder seg på konkurranse? I Norge er agility godkjent som konkurranseform av NKK siden 1986. Har du lyst å vite mer om agility kan du ta kontakt med en brukshundklubb i nærheten av der du bor. Du kan også lese om hundesporten, klasseinndeling, trening og mye mer på NKK sine nettsider, eller på nettsidene til Norsk agilityforening, www.agilityforeningen.no