POTEKLIPP

Her viser Thone hvordan hun gjør det når det trengs poteklipp:

Hår i og rundt potene skal klippes. På vinteren setter det seg isklumper her og det blir ubehagelig. Her blir det stadig fuktig og dette lager grobunn for sopp. Hunden vil da gnage på potene og dermed opprettholde fukten, som igjen gir mer sopp. Sopp gir «røde» hår.

Jeg holder poten og drar tilbake pels fra det stedet hendene mine er og oppover. Slik klipper jeg bare den pelsen som vokser på poten i første omgang og resten av pelsen henger over senere.

Til du og hunden har blitt fortrolig med klipping er det lurt å bruke en potesaks. Den butte enden
gjør at det er vanskeligere å klippe i hudfoldene mellom potene. Først klipper jeg med poten samlet. Jeg klipper alt av hår som stikker nedom tredeputene.

Nå er det letter å se og jeg «åpner» poten og klipper mellom tærne og tredeputen.

Jeg klipper også rundt poten. Skal du ikke på utstilling kan dette håret klippes mens hunden ligger og det kan tas helt inntil poten. Del håret ved framkneet og gre godt. Jeg tar et godt tak i hårene og samler det rundt poten.

Så legger jeg saksen ned på poten så den blir en støtte og en guideline. Jeg starter bakerst og klipper pelsen ved bakerste tredepute.

Jeg liker at beinhårene dekker neglene når hunden står, så fremdelen av poten klippes på yttersiden av neglene. Skal hunden på utstilling gjør jeg dette når hunden står. Da klipper jeg bare det håret som ligger på bordet og former beinet rundt. Har hunden en lang og god pels holder jeg vekk alt håret som hører kroppen til før jeg klipper. Her kan man få god help i hårklemmer som frisøren bruker.